Haptotherapie

Haptotherapie is een therapievorm die geschikt is voor mensen die voornamelijk vanuit hun denken leven. Mensen die met name bezig zijn met wat handig en verstandig lijkt en niet goed weten wat ze er eigenlijk bij voelen. Hierdoor kunnen er allerlei klachten ontstaan. Indicaties voor haptotherapie kunnen zijn:

  • Onvoldoende grenzen kunnen stellen, overspannen zijn of een burn-out ervaren.
  • Lichamelijke klachten met een mogelijk psychische oorzaak.
  • Verwerkingsproblemen.
  • Problemen bij het aangaan van contact, relaties en/of intimiteit.
  • Angstklachten, zoals bijvoorbeeld hyperventilatie, paniekaanvallen, enz.
  • Wanneer je gewoon niet lekker in je vel zit en niet goed weet hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.

Samengevat zijn de mensen die bij een haptotherapeut komen het contact met zichzelf kwijt. De oorzaak hiervan ligt vaak in hoe je hebt geleerd dit te doen, opvoeding, levensloop, enz. Maar ook traumatische ervaringen maken dat je terug wordt geworpen op je overlevingspatronen en wordt begrensd in het voelen.

Als haptotherapeut breng je iemand weer dichter bij zijn eigen gevoel, meestal door middel van gesprekken, directe aanrakingen en ervaringsoefeningen. Haptotherapie maakt mensen bekend met hun vermogen tot het openen en sluiten en het uitbreiden en terugtrekken van hun gevoel. Ze kunnen ervaren hoe ze op aanraken en contact maken reageren en wat dat met ze doet. Ook zal in de therapie voelbaar worden gemaakt dat het gevoel ook wordt beïnvloed door je omgeving.

Haptotherapie is een behandelwijze die erop gericht is het samengaan van voelen, willen en denken te gaan ervaren. Door mee te bewegen op wat er is en van daaruit te gaan handelen, is het mogelijk voor de cliënt zich te ontdoen van eerdere vaste patronen. Zo krijgt iemand zelf weer grip op zijn of haar leven. Haptotherapie is persoonsgericht, dat wil zeggen dat de therapie nauwkeurig wordt afgestemd op de cliënt en dat dus geen enkele therapie hetzelfde is.

Kennismaking
Hiervoor plannen we samen een afspraak. Beslissen we aan de hand van dit gesprek dat haptotherapie de juiste therapie voor jou is, dan beschouwen we het gesprek als intake. Past het niet, dan zijn er geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

Kosten en vergoeding
De sessies duren ongeveer een uur en kosten € 75,- incl. B.T.W. Een flink aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt de kosten van haptotherapie meestal gedeeltelijk en tot een maximumbedrag per kalenderjaar. Dit gaat niet af van je eigen risico.

Interesse?
Wil je meer informatie, kijk dan op www.laylafoks.nl, Heb je vragen of wil je een afspraak maken, mail dan naar info@laylafoks.nl of bel 06-5593 2790.

Anja Bos laat de gym weer stralen

De afgelopen weken zijn enkele toestellen in de gym opnieuw gestoffeerd door Anja Bos. We zijn er superblij mee: de gym is …

Cees Bantzinger (1914-1985)

Voor Cees Bantzinger was tekenen als ademhalen. Hij tekende altijd en overal. Zijn dochter Anne-Rose Mater-Bantzinger exposeert …

TopZorg Pluspraktijk: hoe zit dat?

Wist je dat De Gouden Reael een TopZorg Pluspraktijk is? Wij voldoen daarmee aan de hoogste eisen die verzekeraars stellen …