Inspanningstest / Rustmeting

Heb je last van vermoeidheid, permanente onrust of hartkloppingen? Kan de huisarts of cardioloog niets vinden, maar voel je toch dat er 'iets' mis is? Of heb je klachten die stressgerelateerd zijn en wil je weten waar ze vandaan komen? Een inspanningstest of rustmeting leert je veel over je lichaam, conditie en ademhaling. Op basis van de test ontvang je tips en een advies op maat voor meer energie.

Inspanningstest
Tijdens een inspanningstest neem je plaats op een speciale testfiets en krijg je een band om je middel die onder andere je hartslag, ademfrequentie en hartslagvariabiliteit meet. Deze gegevens worden naar een computer gestuurd waarbij alles in een grafiek wordt weergegeven.
Na afloop van de test bespreken we de resultaten met je. Uit de test komt een waarde voor je huidige conditie op basis van de maximale zuurstofopname (VO2 Max). Daarnaast krijg je een specifiek en persoonlijk advies voor het sporten, om zo je conditie te verbeteren of om af te vallen. Op basis van je persoonlijke omslagpunt kan voor jou de ideale hartslag worden bepaald (bij elke mogelijke sport) waarop je het best kunt trainen.
De test kun je na een aantal maanden herhalen om zo je vorderingen te evalueren.

Rustmeting
Voor een mens is 6 keer ademen per minuut in rust voldoende. Echter, veel mensen ademen een stuk sneller. Hierdoor verspil je veel energie en kunnen er verschillende klachten optreden. Met een rustmeting kunnen we, met behulp van speciale apparatuur, inzichtelijk maken wat jouw ademfrequentie is.
Tijdens de rustmeting wordt je ademhaling inzichtelijk gemaakt. Je neemt plaats op een stoel en krijgt een band om je middel. Deze band meet je ademfrequentie, je hartslag en het verschil tussen de in- en uitademingstijd. Op basis van deze meetresultaten ontvang je een persoonlijk advies over de juiste ademhaling. Door het doen van de oefeningen neemt je ademfrequentie af en tevens nemen de bijbehorende klachten af. Je kunt de test na een aantal maanden herhalen om te zien welke vorderingen je hebt gemaakt.

Afspraak
Bel voor een afspraak voor een inspanningstest of rustmeting met Nico van der Breggen (06-10544223) of vraag aan de balie voor meer informatie. Of surf naarwww.nicovanderbreggen.nl.

NB! Als je verhinderd bent, brengen we je geen kosten in rekening als je uiterlijk één werkdag van te voren afbelt.

Vergoeding
De inspanningstest / rustmeting wordt niet vergoed door de verzekeraars.

De fleurige dames van Ada Breedveld

Je kunt ze niet missen: de fleurige dames in de gym. Van de hand van kunstenares Ada Breedveld. Dat maakt je inzet in de …

Zomerse openingstijden

De gym is deze zomer normaal geopend van 07.00 uur tot 20.00 uur! Op echt warme dagen laten we de verlichting gewoon uit. …

Beetje tijd over? Weekendhulp gezocht!

Wij zijn op zoek naar een gezellige weekendhulp die ons ± 3 dagen in de maand op zaterdag en/of zondag wil helpen in de …