Inspanningstest / Rustmeting

Heb je last van vermoeidheid, permanente onrust of hartkloppingen? Kan de huisarts of cardioloog niets vinden, maar voel je toch dat er 'iets' mis is? Of heb je klachten die stressgerelateerd zijn en wil je weten waar ze vandaan komen? Een inspanningstest of rustmeting leert je veel over je lichaam, conditie en ademhaling. Op basis van de test ontvang je tips en een advies op maat voor meer energie.

Inspanningstest
Tijdens een inspanningstest neem je plaats op een speciale testfiets en krijg je een band om je middel die onder andere je hartslag, ademfrequentie en hartslagvariabiliteit meet. Deze gegevens worden naar een computer gestuurd waarbij alles in een grafiek wordt weergegeven.
Na afloop van de test bespreken we de resultaten met je. Uit de test komt een waarde voor je huidige conditie op basis van de maximale zuurstofopname (VO2 Max). Daarnaast krijg je een specifiek en persoonlijk advies voor het sporten, om zo je conditie te verbeteren of om af te vallen. Op basis van je persoonlijke omslagpunt kan voor jou de ideale hartslag worden bepaald (bij elke mogelijke sport) waarop je het best kunt trainen.
De test kun je na een aantal maanden herhalen om zo je vorderingen te evalueren.

Rustmeting
Voor een mens is 6 keer ademen per minuut in rust voldoende. Echter, veel mensen ademen een stuk sneller. Hierdoor verspil je veel energie en kunnen er verschillende klachten optreden. Met een rustmeting kunnen we, met behulp van speciale apparatuur, inzichtelijk maken wat jouw ademfrequentie is.
Tijdens de rustmeting wordt je ademhaling inzichtelijk gemaakt. Je neemt plaats op een stoel en krijgt een band om je middel. Deze band meet je ademfrequentie, je hartslag en het verschil tussen de in- en uitademingstijd. Op basis van deze meetresultaten ontvang je een persoonlijk advies over de juiste ademhaling. Door het doen van de oefeningen neemt je ademfrequentie af en tevens nemen de bijbehorende klachten af. Je kunt de test na een aantal maanden herhalen om te zien welke vorderingen je hebt gemaakt.

Afspraak
Bel voor een afspraak voor een inspanningstest of rustmeting met Nico van der Breggen (06-10544223) of vraag aan de balie voor meer informatie. Of surf naarwww.nicovanderbreggen.nl.

NB! Als je verhinderd bent, brengen we je geen kosten in rekening als je uiterlijk één werkdag van te voren afbelt.

Vergoeding
De inspanningstest / rustmeting wordt niet vergoed door de verzekeraars.

Anja Bos laat de gym weer stralen

De afgelopen weken zijn enkele toestellen in de gym opnieuw gestoffeerd door Anja Bos. We zijn er superblij mee: de gym is …

Cees Bantzinger (1914-1985)

Voor Cees Bantzinger was tekenen als ademhalen. Hij tekende altijd en overal. Zijn dochter Anne-Rose Mater-Bantzinger exposeert …

TopZorg Pluspraktijk: hoe zit dat?

Wist je dat De Gouden Reael een TopZorg Pluspraktijk is? Wij voldoen daarmee aan de hoogste eisen die verzekeraars stellen …