Pilates

Pilates

Meer kracht en flexibiliteit
Een betere houding
Meer lichaamsbewustzijn

Wat is Pilates?

Pilates is een geconcentreerde trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt zijn.

Je ontwikkelt sterke, slanke spieren, flexibiliteit, een betere houding en een hoger lichaamsbewustzijn. Het is een effectieve workout die zowel de grote als de kleine spiergroepen tegelijkertijd versterkt.

Wat is er zo bijzonder aan Pilates?

Bij Pilates train je vooral je ‘core-stability’. Met ‘core’ wordt je romp of kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken, maar omdat de oefeningen samengesteld en complex zijn, komen alle spieren aan bod. De bedoeling is dat je de bewegingen gecontroleerd en geconcentreerd uitvoert. Deze mentale aanwezigheid bepaalt de kwaliteit en dus de effectiviteit van de training.

Joseph Pilates (de uitvinder) noemde zijn methode ‘the art of contrology’. Hij geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Bij Pilates heb je dus concentratie nodig, deze mentale aanwezigheid bepaalt de kwaliteit en de zwaarte van de training. Er wordt bij Pilates dan ook geen muziek gebruikt.

Wat bereik je met Pilates?

  • je lichaamshouding wordt beter
  • de spieren van je romp worden sterker
  • je coördinatie wordt beter
  • je wervelkolom wordt soepeler en sterker
  • je bloedcirculatie verbetert
  • je verhoogt je longcapaciteit
  • je spierkracht en flexibiliteit nemen toe
  • je hebt minder last van stress en vermoeidheid

Gratis proefles
Wil je weten of Pilates iets voor jou is? Neem dan contact op met Henriëtte Olland voor een gratis proefles. Stuur een e-mail naar pilates@henrietteolland.nl, of bel haar op 06-5231 0799 of neem contact op met fysiotherapiepraktijk De Gouden Reael via 020-623 19 49. Meer weten? Kijk op www.henrietteolland.nl.

Om een goede begeleiding te kunnen waarborgen is de groepsgrootte maximaal 10 personen.

Geef je van tevoren dus altijd op voor een les, dan weet je zeker dat er plek is!

 Lesrooster

Dinsdag ochtend:

8.25 – 9.25 high intensity * (leeftijdsindicatie: tot 45 jaar)
9.30 – 10.30 intermediate *** (leeftijdsindicatie: 50+) LES IS VOL, WACHTLIJST

Woensdag avond:

19.00 – 20.00 beginners, intermediate, alle leeftijden **
20.05 – 21.05 intermediate +, advanced, alle leeftijden ****

Locatie:
Droogbak 11, Amsterdam

* Hoog tempo, geschikt voor de fitte, blessure vrije Pilates beoefenaar die van een uitdaging houdt (leeftijdsindicatie tot 45 jaar). 

** Beginners, intermediate: Geschikt voor zowel de beginner als de meer ervaren Pilates beoefenaar. De les heeft een rustig tempo en er is veel ruimte voor de basisprincipes en gedetailleerde aanwijzingen.

*** Intermediate: Geschikt voor de ervaren Pilates beoefenaar zonder noemenswaardige blessures, die de basisprincipes zeer goed beheerst en de oefeningen kent.

**** Intermediate +, advanced: een uitdagende les in een hoog tempo.
Geschikt voor de zeer ervaren Pilates beoefenaar zonder noemenswaardige blessures. Voor deze les heb je een goede coördinatie en kracht nodig en de ambitie om de Pilatesoefeningen in de meest moeilijke vorm uit te voeren. Toetreding enkel mogelijk op uitnodiging van de docent.

Kosten
Een 10-lessen tegoed kost € 130,- (online via iDEAL) en is drie maanden geldig. Deze kosten worden niet vergoed door de verzekeraar.

Privélessen op afspraak en in overleg.

Meer info op www.henrietteolland.nl

De wereld van Willem van Seumeren

Architect/kunstenaar Willem van Seumeren exposeert in de praktijk. Zijn werken maken wel wat los. Alle reden hem op te zoeken …

TopZorg Pluspraktijk: hoe zit dat?

Wist je dat De Gouden Reael een TopZorg Pluspraktijk is? Wij voldoen daarmee aan de hoogste eisen die verzekeraars stellen …

Biofeedback bij stress en burn-out

Kamp je met stress of burn-out? Nico van der Breggen kan je helpen met inzet van biofeedback. Een nieuwe dienst van De Gouden …