Medische fitness

Trainen in de gym? Het kan, maar wel reserveren en mondkapje verplicht!

De gym/medische fitness is weer open! Voorlopig gelden nog strikte maatregelen voor het gebruik: de gym is per uur tegelijkertijd beschikbaar voor zes gymcliënten, zodat ook de fysiotherapeuten met cliënten kunnen trainen. Cliënten die (correct) in ons systeem staan, hebben een speciale Nieuwsbrief ontvangen. Nieuwe cliënten kunnen zich bij de balie aanmelden.

Attentie! In de gym is het dragen van een mondkapje tot nader order verplicht. Zorg voor je eigen mondkapje, wij verstrekken deze niet.

Hoe werkt reserveren?

Om zelf online te kunnen reserveren heb je een inlognaam (= je e-mailadres) en een wachtwoord nodig.

 • De eerste keer: stuur een e-mail naar gym@degoudenreael.nl of bel 020-623 1949 om je eerste trainingsuur te boeken. Bij aanvang van je eerste training kun je bij de balie een abonnement afsluiten of vernieuwen en direct met pin betalen. Je ontvangt dan meteen je inlognaam (= je e-mailadres) + het wachtwoord waarmee je voortaan zélf online via de website kunt reserveren.
 • Daarna: met inlognaam + wachtwoord: via onderstaande link kun je nu zelf je trainingsuren reserveren. Log in en kies je tijden. Je kunt voorlopig alleen op hele uren reserveren. Als het maximum van zes personen op hetzelfde uur is bereikt, kun je dit uur niet reserveren en kies je een ander tijdstip. Je ontvangt een e-mailbevestiging van je reservering.

RESERVEREN

NB! Let goed op je gereserveerde tijden: lukt het je niet te komen, dan vragen we je je reservering zelf te annuleren in het systeem. Dan kan immers iemand anders van jouw gereserveerde tijd gebruikmaken.

Gymprotocol

 1. De Gouden Reael heeft een streng hygiëneprotocol waaraan iedereen zich dient te houden.
 2. Er kan niet meer zomaar worden getraind: via een link op de website moet je je gewenste trainingstijden reserveren.
 3. Triage: heb je klachten als neusverkoudheid, keelpijn, koorts, benauwdheid of diarree, blijf dan thuis en kom níet trainen in de gym.
 4. Was je handen bij binnenkomst en vertrek (gedurende 20 seconden en met zeep).
 5. Gebruik van de kleedkamers is niet toegestaan: kleed je dus thuis om, maar neem wel je gymschoenen apart mee en trek deze pas aan in de praktijk.
 6. Handhaving van de 1,5-meterregel vanuit RIVM geldt ook in de gym.
 7. Douchen is niet toegestaan.
 8. Ga voorafgaand aan je gymbezoek thuis naar het toilet, bij voorkeur niet op de praktijk.
 9. Maak de trainingsapparaten na elk gebruik schoon (gele sprayfles en met papier).
 10. Het is verplicht een eigen handdoek mee te nemen.

Algemene informatie

Voor mensen die (tijdelijk) lager belastbaar zijn kan medische fitness heel geschikt zijn. Veel voorkomende verschijnselen zijn: nek-, rug- en schouderklachten, sportblessures, maar ook chronische klachten, long-, hart- en vaatziekten.

Een fysiotherapeut richt zich op specifieke en individuele klachten en het beter functioneren met een aandoening. Hij of zij stelt in overleg met jou een trainingsprogramma samen dat aansluit bij je mogelijkheden. Tevens kan je een inspanningstest doen bij Nico van der Breggen.

Afspraak
Bel voor een eerste afspraak naar de praktijk en vermeld in verband met de tijd (duur: 1 uur) dat het gaat om een intake: T 020-623 19 49. Bij deze intake worden de doelen in overleg vastgesteld en krijg je instructies voor je trainingsprogramma.

Abonnement en sleutel
Na de intake kun je een abonnement afsluiten. Dit geldt voor een maand of een kwartaal en kan elke dag ingaan. Betalen kan alleen met pin.

Je krijgt een elektronische ‘sleutel’ waarmee je precies een maand of kwartaal naar binnen kunt. Na afloop van deze periode werkt de sleutel niet meer. Je kunt je abonnement dan weer verlengen door de sleutel te laten opwaarderen.

Kosten

Abonnementsgeld: een maand trainen € 45,–, 3 maanden € 120,– (zonder verdere verplichtingen)
Gym intake: eenmalig € 63,50
Vervolg intake indien nodig: € 31,75.
Inspanningstest: € 35,–

Een aantal verzekeraars vergoedt medische fitness. Informeer vooraf bij je eigen verzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding van het abonnementsgeld.

Openingstijden Medische fitness
Maandag t/m vrijdag 07:00 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag 09:00 – 18:00 uur

Geblokkeerde uren in de gym
Ma: 14:00-15:00: Special Care
Di: 11:00-12:00: COPD2
Wo: 14:00-15:00: COPD1 en 18:00-19:00: COPD2
Do: 12:00-13:00: Special Care
Vr: 12:00-13:00: COPD2
Za: 9:30-10:30: COPD1

Faciliteiten
Er zijn kleedruimtes en douches. Tevens zijn er kleine kluisjes waar je waardevolle spullen kunt opbergen.

Meenemen
Neem je verzekeringspas en identiteitsbewijs mee bij de intake. Laat ons vooraf ook even weten of en zo ja, hoe je aanvullend verzekerd bent.

Kleding
Neem een handdoek, makkelijk zittende (sport)kleding en sportschoenen zonder zwarte zolen (geen buitenschoenen!) mee.

Marjolein Hoogerwaard: Wie, Wat, Waarom.

Illustrator/tekenaar Marjolein Hoogerwaard ontdekte haar talent voor tekenen bij toeval. Inmiddels is haar naam gevestigd. …

TopZorg Pluspraktijk: hoe zit dat?

Wist je dat De Gouden Reael een TopZorg Pluspraktijk is? Wij voldoen daarmee aan de hoogste eisen die verzekeraars stellen …

Biofeedback bij stress en burn-out

Kamp je met stress of burn-out? Nico van der Breggen kan je helpen met inzet van biofeedback. Een nieuwe dienst van De Gouden …