Exposities

Els Enschedé

Els Enschedé fotografeert al heel lang, de laatste jaren meer en doelgerichter. Daarbij gaat het haar niet om het maken van een mooie foto. Het gaat om het vinden van het juiste beeld en dat zo exact mogelijk – lichtval, compositie, uitsnede – weer te geven.

Veel van de foto’s van Els Enschedé gaan over de natuur in de stad en op het land. Ze zijn vaak vanuit een verrassend standpunt geschoten, spelend met de realiteit. Els is met name geboeid door water en de abstracte vormen en kleuren die dit veranderlijke element kan aannemen. Het beeld roept naast de letterlijke voorstelling ook andere gedachten en emoties op. Dit geldt ook voor haar foto’s van mensen, de stad of poppenkoppen.

Els Enschedé probeert de complexiteit van vaak alledaagse dingen te laten zien, onnadrukkelijk en geduldig. “Kijken, zoeken, vinden” zou haar motto kunnen zijn.

Werk van Els Enschedé is tot en met 30 september in De Gouden Reael te zien: maandag t/m vrijdag van 7.00 – 22.00 uur, op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Wel even je schoenen uit als je door de zaal loopt!

www.elsenschede.nl
els.enschede@xs4all.nl

Lia Braakman

Lia Braakman (Spanbroek 1965) is in 1990 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft zich sindsdien bekwaamd in het klassieke gelaagd schilderen in olieverf. De natuur, de werkelijkheid om ons heen is haar inspiratiebron en in haar vrije landschappen, portrettten en taferelen onderzoekt zij het gebied tussen de fysieke waarneming en een gevoelsmatige waarheid. 

160120 Lia Braakman drone vieuw veld IMG_1164 160120 Lia Braakman natuur ezel IMG_1412

 

In het afgelopen jaar heeft zij een ware passie ontwikkeld voor het “plein-air” schilderen, het schilderen in de open lucht. Dit gebeurt improviserend in één of twee dunne sneldrogende lagen olieverf en een beperkt kleurenpalet.

Merendeels hier in De Gouden Reael getoond zijn werken gemaakt op Texel, in Edam, Nijmegen, Amsterdam en Le Marche, Italie. Sommige paneeltjes zijn in een vroege fase, anderen af en enkelen in vlugge schets gemaakt en thuis uit het hoofd uitgewerkt.

 

De tentoonstelling is van januari t/m maart 2016 in De Gouden Reael te zien.

 

Voor informatie en contact kunt u naar de website gaan:www.liabraakman.nl

 

 

 

De fleurige dames van Ada Breedveld

Je kunt ze niet missen: de fleurige dames in de gym. Van de hand van kunstenares Ada Breedveld. Dat maakt je inzet in de …

Zomerse openingstijden

De gym is deze zomer normaal geopend van 07.00 uur tot 20.00 uur! Op echt warme dagen laten we de verlichting gewoon uit. …

Beetje tijd over? Weekendhulp gezocht!

Wij zijn op zoek naar een gezellige weekendhulp die ons ± 3 dagen in de maand op zaterdag en/of zondag wil helpen in de …