Exposities

Cees Bantzinger (1914-1985)

Cees Bantzinger (1914-1985) tekende altijd en overal. In zijn atelier, op reis, in het café, in het theater. Tekenen was voor hem als ademhalen. Zijn dochter Anne-Rose Mater-Bantzinger, die al jaren traint in De Gouden Reael, exposeert vanaf Hemelvaartsdag enige maanden werk van haar vader in de gym.

Zoals portretten van de bejaarde Portugese vrouw Georgina, de Koreaanse danser Won Kyung-Cho en andere theatertekeningen, de afbraak van de Galerij op het Frederiksplein en (zelf)portrettenn. Werk van Cees Bantzinger maakt deel uit van het Prentenkabinet van het Rijksmuseum Amsterdam, Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en het Literatuurmuseum in Den Haag.

Er zijn in De Gouden Reael ook drie boeken te koop: Bantzinger tekent vrouwen, De Wereld van Cees Bantzinger en de Elsevier-uitgave Ter Herinnering Cees Bantzinger. Veel van de tentoongestelde werken zijn te koop. Belangstelling? U kunt hierover contact opnemen met Anne-Rose: bantzinger@xs4all.nl.

>>

Marjolein Hoogerwaard

Illustrator/tekenaar Marjolein Hoogerwaard werkte ruim 2o jaar in de sector Zorg & Welzijn. Door lichamelijke klachten wegens haar handicap moest zij stoppen met werken. Haar talent voor tekenen ontdekte zij bij toeval. Zij heeft zich verder ontwikkeld via verschillende opleidingen en cursussen. Zij tekent graag over maatschappelijke misstanden en vanuit haar perspectief als gehandicapte. Lees verder

>>

Willem van Seumeren

Architect/kunstenaar Willem van Seumeren exposeert in de praktijk. Zijn werken maken wel wat los. Alle reden hem op te zoeken en te vragen naar zijn verhaal. Lees verder

Dystopia
Fuego Espagnol
Toren

>>

Els Enschedé

Els Enschedé fotografeert al heel lang, de laatste jaren meer en doelgerichter. Daarbij gaat het haar niet om het maken van een mooie foto. Het gaat om het vinden van het juiste beeld en dat zo exact mogelijk – lichtval, compositie, uitsnede – weer te geven.

Veel van de foto’s van Els Enschedé gaan over de natuur in de stad en op het land. Ze zijn vaak vanuit een verrassend standpunt geschoten, spelend met de realiteit. Els is met name geboeid door water en de abstracte vormen en kleuren die dit veranderlijke element kan aannemen. Het beeld roept naast de letterlijke voorstelling ook andere gedachten en emoties op. Dit geldt ook voor haar foto’s van mensen, de stad of poppenkoppen.

Els Enschedé probeert de complexiteit van vaak alledaagse dingen te laten zien, onnadrukkelijk en geduldig. “Kijken, zoeken, vinden” zou haar motto kunnen zijn.

Werk van Els Enschedé is tot en met 30 september in De Gouden Reael te zien: maandag t/m vrijdag van 7.00 – 22.00 uur, op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Wel even je schoenen uit als je door de zaal loopt!

www.elsenschede.nl
els.enschede@xs4all.nl

>>

Lia Braakman

Lia Braakman (Spanbroek 1965) is in 1990 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft zich sindsdien bekwaamd in het klassieke gelaagd schilderen in olieverf. De natuur, de werkelijkheid om ons heen is haar inspiratiebron en in haar vrije landschappen, portrettten en taferelen onderzoekt zij het gebied tussen de fysieke waarneming en een gevoelsmatige waarheid. 

160120 Lia Braakman drone vieuw veld IMG_1164 160120 Lia Braakman natuur ezel IMG_1412

 

In het afgelopen jaar heeft zij een ware passie ontwikkeld voor het “plein-air” schilderen, het schilderen in de open lucht. Dit gebeurt improviserend in één of twee dunne sneldrogende lagen olieverf en een beperkt kleurenpalet.

Merendeels hier in De Gouden Reael getoond zijn werken gemaakt op Texel, in Edam, Nijmegen, Amsterdam en Le Marche, Italie. Sommige paneeltjes zijn in een vroege fase, anderen af en enkelen in vlugge schets gemaakt en thuis uit het hoofd uitgewerkt.

 

De tentoonstelling is van januari t/m maart 2016 in De Gouden Reael te zien.

 

Voor informatie en contact kunt u naar de website gaan:www.liabraakman.nl

 

 

 

Anja Bos laat de gym weer stralen

De afgelopen weken zijn enkele toestellen in de gym opnieuw gestoffeerd door Anja Bos. We zijn er superblij mee: de gym is …

Cees Bantzinger (1914-1985)

Voor Cees Bantzinger was tekenen als ademhalen. Hij tekende altijd en overal. Zijn dochter Anne-Rose Mater-Bantzinger exposeert …

TopZorg Pluspraktijk: hoe zit dat?

Wist je dat De Gouden Reael een TopZorg Pluspraktijk is? Wij voldoen daarmee aan de hoogste eisen die verzekeraars stellen …