Fysiotherapie

De fysiotherapeut kan je helpen als je door welke oorzaak dan ook in je houding of bewegingen wordt belemmerd in het dagelijks leven, op het werk of tijdens het sporten.

De klachten kunnen tijdelijk zijn, bijvoorbeeld als gevolg van een blessure of een operatie, maar ook chronisch. De therapeut maakt een behandelingsplan dat zich richt op het vinden, behouden en vergroten van de balans tussen belasting en belastbaarheid bij bewegingsklachten.

Specialisaties
De kracht van ons team van therapeuten is dat elke therapeut zijn of haar eigen specialisatie inbrengt, zodat wij voor elke klant de beste behandelaar kunnen adviseren.

COPD-patiënten
De Gouden Reael biedt speciale beweegprogramma’s aan voor COPD-patiënten (klik op deze link voor meer informatie) en voor mensen die extra aandacht en begeleiding nodig hebben (Special Care). Ook is er een beweeggroep genaamd Fun Fit voor mensen die een andere draai willen geven aan het trainen.

Voor vragen of aanmelding kun je contact opnemen met de praktijk via 020-623 19 49.

Afspraak
Bel voor een afspraak met een van de fysiotherapeuten van De Gouden Reael het centrale nummer 020-623 19 49 en vraag een intakegesprek.

Vergoeding
De hoofdregel is dat fysiotherapiebehandelingen voor personen vanaf 18 jaar alleen uit een aanvullende verzekering bij de basisverzekering worden vergoed. Voor kinderen tot 18 jaar en chronische patiënten gelden bijzondere regels.

Kinderen tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar geldt het volgende:

  • vergoeding van de eerste 9 behandelingen per indicatie per jaar vanuit de basisverzekering, de rest vanuit de aanvullende verzekering;
  • kinderfysiotherapie door geregistreerde kindertherapeut: vergoeding van 18 behandelingen per indicatie per jaar, de rest vanuit de aanvullende verzekering;
  • kinderen met aandoening op de chronische lijst: volledige dekking vanuit de basisverzekering.

Chronische aandoening/Operatie
Heb je een chronische aandoening (die voorkomt op een door de overheid opgestelde lijst) of een operatie ondergaan, dan kunnen de behandelingen fysiotherapie door ons worden gedeclareerd met een chronische code. Raadpleeg hier het overzicht van aandoeningen (ook wel de lijst Borst genoemd) dat is opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, die voor vergoeding in aanmerking komen.

De eerste 20 behandelingen moet je dus zelf betalen. Je zorgverzekeraar vergoedt deze alleen als je je aanvullend hebt verzekerd. Je kiest zelf het aantal behandelingen, bij de meeste verzekeraars is dat 6, 9, 12 of 18 keer. Als je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsloot, komen de kosten voor je eigen rekening en ontvang je van ons een nota.

Vanaf de 21ste behandeling worden de kosten voor fysiotherapie volledig vergoed uit de basisverzekering. Let erop dat je dan wel eerst je eigen risico moet aanspreken. Het minimumbedrag voor 2023 is € 385. De eerste € 385 (of een hoger eigen risicobedrag) aan zorgkosten betaal je dus altijd zelf!

Met vragen kun je altijd terecht bij onze office manager Ria Hovestad.

Prijzen fysiotherapie 2023
Onderstaande prijzen gelden als je geen vergoeding (meer) ontvangt voor fysiotherapie. Je ontvangt de nota in dat geval zelf. Een zitting duurt 30 minuten inclusief administratie.

Reguliere zitting fysiotherapie  € 42,50

Intake en onderzoek na screening en behandeling (eerste behandeling met/zonder verwijzing van een arts) € 95,00 (€ 52,50 + € 42,50)
Toeslag aan huis-behandeling € 10,–
Zitting psychosomatische fysiotherapie € 52,50
Zitting manuele therapie € 52,50
Zitting oedeemtherapie € 52,50
Niet-nagekomen afspraak fysiotherapie € 42,50