Schouderklachten

Een schouder bestaat uit meerdere gewrichten. Het bewegen van de schouder is een combinatie van bewegingen van de arm, het schouderblad en het sleutelbeen. Bovendien heeft de beweeglijkheid van de romp invloed.

Voor het stabiliseren van deze bewegingen zijn vele spieren nodig. Indien er sprake is van overbelasting door een verkeerde houding of bijvoorbeeld door een trauma kun je klachten krijgen.

Er zijn ook andere mogelijke oorzaken van schouderklachten. Vaak worden termen gebruikt als subacromiaal pijnsyndroom, impingement, rotator cuff letsel, bursitis, tendinitis, instabiliteit of frozen shoulder.

Een behandeling van een schouderklacht is dus afhankelijk van de oorzaak.

Ieder mens is anders, zo ook iedere schouderklacht.

Afspraak

Bel voor een afspraak met een gespecialiseerde fysiotherapeut bij De Gouden Reael het centrale nummer 020-623 19 49 en vraag een intakegesprek.

Vergoeding
De hoofdregel is dat fysiotherapiebehandelingen voor personen vanaf 18 jaar alleen uit een aanvullende verzekering bij de basisverzekering worden vergoed. Voor kinderen tot 18 jaar en chronische pati├źnten gelden bijzondere regels. Kijk voor meer informatie op Tarieven 2023.