Shiatsu Therapie

Shiatsu is een aandachtige (drukpunten)massage die is gebaseerd op het eeuwenoude (van oorsprong Chinese) meridianensysteem. Door de meridianen loopt Ki-energie. Via de behandeling wordt dit systeem in beweging gezet om deze op sommige punten te kalmeren en op andere juist te willen vitaliseren.

Er zijn vrij stevige, maar ook zeer zachte technieken. Op ieder lichaam worden deze afwisselend zeer specifiek ingezet. Over het algemeen is de behandeling prettig om te ondergaan en diep rustgevend. Vaak heeft de massage een intense doorwerking. Er kunnen via het lichaam dieper liggende thema’s of ook emoties worden geraakt. Echter gaat de werking nooit verder dan het eigen lichaam aangeeft. De massage is voor de meeste mensen vooral lekker en ontspannend.

Wanneer?
Shiatsu werkt erg goed bij de meeste stressgerelateerde klachten, zoals:
- slecht slapen, piekeren, oververmoeidheid en toch niet kunnen ontspannen
- overmatige spierspanningen in bijvoorbeeld de nek, rug, benen of schouders
- en nog vele andere klachten (migraine, fibromyalgie, allergieën en ‘hooggevoeligheid’). Informeer met je klacht. Tevens wordt je algehele ‘lichaamsbewustzijn’ versterkt. Hierdoor kom je ‘beter in je vel’ te zitten en leer je beter voor jezelf te zorgen door eerder bewust te zijn van lichaamssignalen.

Afspraak
Wil je weten of Shiatsu Therapie iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Marloes van Mensvoort. Zij is te bereiken via het mobiele nummer 06-8321 8402. Of neem eerst een kijkje op www.shiatsu-denbosch.nl en maak een persoonlijke afspraak.

Vergoeding
De kosten voor een behandeling zijn € 65,-. De sessies worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed bij een aanvullende ziektekostenverzekering. Marloes is geregistreerd lid bij de NVST.

Anja Bos laat de gym weer stralen

De afgelopen weken zijn enkele toestellen in de gym opnieuw gestoffeerd door Anja Bos. We zijn er superblij mee: de gym is …

Cees Bantzinger (1914-1985)

Voor Cees Bantzinger was tekenen als ademhalen. Hij tekende altijd en overal. Zijn dochter Anne-Rose Mater-Bantzinger exposeert …

TopZorg Pluspraktijk: hoe zit dat?

Wist je dat De Gouden Reael een TopZorg Pluspraktijk is? Wij voldoen daarmee aan de hoogste eisen die verzekeraars stellen …