Fysiotherapie

De fysiotherapeut kan je helpen als je door welke oorzaak dan ook in je houding of bewegingen wordt belemmerd in het dagelijks leven, op het werk of tijdens het sporten.

De klachten kunnen tijdelijk zijn, bijvoorbeeld als gevolg van een blessure of een operatie, maar ook chronisch. De therapeut maakt een behandelingsplan dat zich richt op het vinden, behouden en vergroten van de balans tussen belasting en belastbaarheid bij bewegingsklachten.

Specialisaties
De kracht van ons team van therapeuten is dat elke therapeut zijn of haar eigen specialisatie inbrengt, zodat wij voor elke klant de beste behandelaar kunnen adviseren.

COPD-patiënten
De Gouden Reael biedt speciale beweegprogramma’s aan voor COPD-patiënten (klik op de link voor meer informatie) en voor mensen die extra aandacht en begeleiding nodig hebben (Special Care). Ook is er een beweeggroep genaamd Fun Fit voor mensen die een andere draai willen geven aan het trainen.

Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘Actueel’. Voor vragen of aanmelding kun je contact opnemen met de praktijk via 020-623 19 49.

Afspraak
Bel voor een afspraak met een van de fysiotherapeuten van De Gouden Reael het centrale nummer 020-623 19 49 en vraag een intakegesprek.

Vergoeding
De hoofdregel is dat fysiotherapiebehandelingen voor personen vanaf 18 jaar alleen uit een aanvullende verzekering bij de basisverzekering worden vergoed. Voor kinderen tot 18 jaar en chronische patiënten gelden bijzondere regels.

Kinderen tot 18 jaar

  • vergoeding van de eerste 9 behandelingen per indicatie per jaar vanuit de basisverzekering, de rest vanuit de aanvullende verzekering
  • kinderfysiotherapie door geregistreerde kindertherapeut: vergoeding van 18 behandelingen per indicatie per jaar, de rest vanuit de aanvullende verzekering
  • kinderen met aandoening op de chronische lijst: volledige dekking vanuit de basisverzekering

Chronische aandoening/Operatie
Heb je een chronische aandoening (volgens de zogeheten chronische lijst van de overheid) of een operatie ondergaan, dan kunnen de behandelingen fysiotherapie door ons worden gedeclareerd met een chronische code. De chronische lijst is een overzicht van aandoeningen, opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, die voor vergoeding in aanmerking komen.
De eerste 20 behandelingen moet je zelf betalen. Je zorgverzekeraar vergoedt alleen als je je aanvullend hebt verzekerd. Je kiest zelf het aantal behandelingen, doorgaans tussen 6 tot 18 keer.
Als je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsloot, komen de kosten voor je eigen rekening en ontvangt je van ons een nota thuis.

Vanaf de 21ste behandeling worden de kosten voor fysiotherapie volledig vergoed uit de basisverzekering. Let erop dat je wel eerst je eigen risico moet aanspreken. Het minimumbedrag voor 2022 is € 385. De eerste € 385 (of een hoger eigen risicobedrag) aan zorgkosten betaal je dus altijd zelf!

Met vragen kun je altijd terecht bij onze office manager Ria Hovestad.

Prijzen fysiotherapie 2022
Onderstaande prijzen gelden als je geen vergoeding (meer) ontvangt voor fysiotherapie. Je ontvangt de nota in dat geval zelf. Een zitting duurt 30 minuten inclusief administratie.

Reguliere zitting fysiotherapie  € 37,50

Intake en onderzoek na screening en behandeling (eerste behandeling met verwijzing van een arts)  € 84,50 (€ 49,50 + € 35)
Intake en onderzoek na screening en behandeling (eerste behandeling zonder verwijzing van een arts)  € 84,00
Toeslag aan huis-behandeling € 10,–
Zitting psychosomatische fysiotherapie € 45,–
Zitting manuele therapie € 45,–
Zitting oedeemtherapie € 45,–
Niet-nagekomen afspraak fysiotherapie € 35,–