Ademtherapie | Biofeedback | Stress- en burn-outcoaching | Lichaamsgerichte therapie | Runningtherapie

Nico Van der Breggen, Praktijk voor persoonlijke coaching

Fysiotherapeut, psychotherapeut en looptrainer Nico van der Breggen begeleidt al jaren mensen met stress en/of burn-outklachten. Hij is gespecialiseerd in ademanalyse en biofeedback, ademtherapie, fysieke en mentale begeleiding.

Ademanalyse en biofeedback

Heb je last van vermoeidheid, permanente onrust of hartkloppingen? Kan de huisarts of cardioloog niets vinden, maar voel je toch dat er ‘iets’ mis is? Of heb je klachten die stressgerelateerd zijn en wil je weten waar ze vandaan komen?

Tijdens de ademanalyse en de biofeedback wordt je ademhaling inzichtelijk gemaakt. Op basis van deze meetresultaten ontvang je een persoonlijk advies over de juiste ademhaling. Door het doen van de oefeningen neemt je ademfrequentie af en tevens nemen de bijbehorende klachten af. Met inzet van biofeedback is de hartcoherentie te meten. Met het verbeteren van je hartcoherentie vergroot je je veerkracht en herstelvermogen en reduceer je stress. Je gaat heel concreet oefenen met je ademhaling, via een app krijg je specifiek op jouw persoonlijke hartritme afgestemde opdrachten mee naar huis.

Inspanningstest

Hoe adem jij bij (in)spanning? Uit deze test komt een waarde voor je huidige conditie op basis van de maximale zuurstofopname (VO2 Max). Daarnaast krijg je een specifiek en persoonlijk advies voor het sporten, om zo je conditie te verbeteren. Op basis van je persoonlijke omslagpunt kan voor jou de ideale hartslag worden bepaald (bij elke mogelijke sport) waarop je het best kunt trainen.

Coaching

Naast de inzet van biofeedbacktechniek is ook coaching mogelijk.

Wat doet de coaching?

  • Onderzoekt gedragspatronen en geeft inzicht in waar je tegenaan loopt
  • Begeleidt bij stress- en burn-outklachten
  • Zorgt dat ‘ik moet’ verandert in ‘ik wil’
  • Draagt bij aan groei en verandering in je werk en privéleven
  • Geeft ondersteuning bij de keuzes en stappen die écht bij je horen.

Voor iedereen met stress- of burn-outklachten of als je het contact met je eigen kracht of jezelf verliest.

Vergoeding
Er zijn mogelijkheden voor vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering. Nico is lid van de NVPA alternatieve geneeswijzen en BIG-geregistreerd fysiotherapeut.

Kijk voor meer informatie op www.nicovanderbreggen.nl. Voor een afspraak bel je 06-1054 4223 of e-mail nicovanderbreggen@gmail.com.