Osteopathie

Anne-Miek Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken. Alle systemen in het lichaam werken mee om het gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan (via o.a. spieren, zenuwen, bloedvaten, bindweefsel) kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Ga voor meer informatie of een afspraak met Anne-Miek de Nijs naar www.anne-miek.com.

Osteopathie Marieke Schut

Osteopathie is een manuele behandelwijze. Belangrijk uitgangspunt is dat het lichaam als een eenheid wordt benaderd. Hierdoor kan het zijn dat de oorzaak of oplossing van een klacht niet altijd daar wordt gevonden waar deze wordt ervaren. Als osteopaat ben ik deskundig in de beoordeling van beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. Verstoorde beweeglijkheid kan worden behandeld ter vermindering van klachten zoals: nekpijn, rugpijn, buikpijn, hoofdpijn en schouderpijn.

Symbool en richtinggevend voor mijn visie op gezondheid en genezing is de lemniscaat – het wiskundige teken voor oneindigheid, dat wat niet meer in een getal is uit te drukken. Maar het heeft ook een diepere betekenis. Je kunt er zowel dynamiek als rust in zien, harmonie, balans. De oneindige verbinding tussen alles waaruit lichaam en geest bestaat, één geheel. Het is een symbool zonder begin of einde. Het verwijst naar de logica van oorzaak en gevolg. Dat is voor mij de essentie van osteopathie. Niet de symptomen van klachten bestrijden, maar de oorzaak.

Meer over de osteopathie en mijn behandelingen kun je lezen op www.osteopathiemariekeschut.nl.