Het team

Naam Functie
Niels Tammenga Fysiotherapeut en eigenaar
Guido Heidebrink Fysiotherapeut, psychosomatisch therapeut en bedrijfsleider
Peter van Asselt Fysiotherapeut, schouderspecialist, dry needling
Sabine Russheim Fysiotherapeut, o.a. dry needling en medische fitness
Max Baatsen Fysiotherapeut, manueel therapeut
Tjangla Sun Fysiotherapeut, neurologische aandoeningen, lymfendrainage, oedeemtherapeut
Tom Oldenburg Fysiotherapeut
Trineke de Jong Fysiotherapeut/praktijkondersteuner
Gijs Ligtenberg Fysiotherapeut, master bewegingswetenschappen
Jesper Dros Fysiotherapeut
Sonya Zwagerman Office manager
Nico van der Breggen Psychosynthese therapeut en runningtherapeut
Mariolein Boerrigter Ergotherapeut
Henriette Olland Pilates-trainer
Maureen Levens Diëtist
Anne-Miek de Nijs Osteopaat
Layla Foks van Stek Haptotherapeut

Niels Tammenga (fysiotherapeut en eigenaar)

"De veelzijdigheid van de praktijk weerspiegelt mijn visie op ons vak"

niels"Na afronding van mijn opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam in 1993 ben ik aan de slag gegaan in mijn vak, met een sterke voorkeur voor orthopedische patiënten. Voor mij is fysiotherapie de kunst van het vinden, behouden en uitbouwen van de balans tussen belasting en belastbaarheid in de brede zin van het woord. Door de jaren heen ben ik naast de reguliere behandelingen steeds meer het nut van goede oefentherapie gaan inzien. Vanuit dit perspectief heb ik De Gouden Reael opgericht. Het is een feest om te zien hoe deze visie succesvol werkt in onze veelzijdige praktijk. Ik heb mij gespecialiseerd in de knie- en enkelrevalidatie."

BIG: 09042491304
AGB-code: 04104667

Guido Heidebrink (fysiotherapeut en bedrijfsleider)

"Samenwerken naar een optimaal resultaat!"

nielsAl jaren werkzaam als fysiotherapeut en sinds januari 2013 werkzaam bij De Gouden Reael midden in de Jordaan, een bruisend stadsgebied met een grote diversiteit aan mensen. Als bedrijfsleider draag ik mede in samenwerking met alle collega's bij aan de zorg voor de praktijk nu, en in de toekomst! Wij blijven innoveren en onze kwaliteiten op diverse niveau's verbeteren om zo een belangrijke rol als praktijk te blijven spelen. De interesse en nieuwsgierigheid, in combinatie met de diversiteit van klachten en cliënten maken dit vak zo boeiend. Je bent nooit uitgeleerd, geen cliënt is hetzelde en elke dag is anders.
Het volgen van cursussen en bijscholing blijft dan ook een essentieel onderdeel van ons vak. Snel werd mij duidelijk dat de psychische en fysieke gezondheid nauw met elkaar zijn verbonden. Zeker in deze drukke stressvolle tijden! Ik ben mij toen gaan specialiseren in psychosomatische fysiotherapie en beschik inmiddels over ruime ervaring op dat gebied. Ik heb mijn specialisatie in 2009 succesvol afgerond.
Vanuit deze brede achtergrond stel ik een passend behandelplan op waarin de cliënt centraal staat binnen een open en prettige sfeer.
Mijn motto is: het glas is half vol in plaats van half leeg! Kortom positief en met ruimte voor humor.

BIG: 9049343304
AGB-code: 04105421

Peter van Asselt (fysiotherapeut)

"No-nonsense met een persoonlijke benadering"

"Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, getrouwd en heb twee dochters. Pas op mijn 40ste ben ik gaan studeren en ik heb mijn diploma gehaald in 2004. Eerder was ik onder meer professioneel duiker, horecaondernemer en huisman. Nu werk ik een aantal jaar bij De Gouden Reael. Dat heeft alles te maken met de filosofie: een no-nonsense praktijk waarbij de persoonlijke benadering het voornaamste uitgangspunt blijft. Mijn motto? Dat je iedereen zo moet kunnen helpen dat je overbodig wordt. Of het nu gaat om een verkeerde houding, ziekte, ouderdom of een sportblessure. Ik ben gespecialiseerd in schoudertherapie, Kinesio Taping en Dry Needling."

BIG: 89065301004
AGB-code: 04109053

Sabine Russheim (fysiotherapeut)

"De sfeer van de Jordaan is een extra bonus"

"Eind maart '08 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn eindstage bij De Gouden Reael kon ik meteen aan de slag. Vanaf dag één heb ik hier een prettig en vertrouwd gevoel. Natuurlijk is de sfeer van de Jordaan een extra bonus.  Ik heb een opleiding tot medisch fitness instructeur gevolgd en behandel ook middels Dry Needling, Medisch tapen en Cupping. Beweging staat op nummer 1 bij mij. Ik hoop zo veel mogelijk mensen te kunnen begeleiden en te motiveren in sport, individueel of in groepsverband"

BIG: 09909635404
AGB-code: 04112477

Max Baatsen (fysiotherapeut en manueel therapeut)

"Maatwerk leveren met klacht- en/of sportspecifieke trainingsprogramma's"

"Ik ben sinds 2006 als fysiotherapeut werkzaam bij De Gouden Reael. Daarnaast heb ik veel ervaring als verzorger bij een Amsterdamse voetbalvereniging. Op dit moment ben ik algemeen fysiotherapeut en manueel therapeut. Daarbij gaat de aandacht vooral naar mensen met klachten in het bewegingsapparaat, de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Ik heb veel affiniteit met medische fitness en ben dan ook goed in het op maat maken van klacht- en/of sportspecifieke trainingsprogramma's."

BIG: 69065799704
AGB-code: 04109419

Tjangla Sun (fysiotherapeut, ook aan huis)

"Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, dat wil toch iedereen!"

"Ik ben geboren en getogen in hartje Amsterdam. Al jong ging ik in de thuiszorg werken. Na enkele jaren verpleegkunde te hebben gestudeerd, koos ik voor de studie fysiotherapie, die ik in 1996 afrondde. Binnen De Gouden Reael ben ik actief als algemeen fysiotherapeut. Daarnaast heb ik twee specialismen: de behandeling van kinderen en volwassenen met neurologische aandoeningen en fysiotherapeutische zorg aan huis. Voor dat laatste werk ik nauw samen met het Buurtzorg+ team Jordaan. De behandeling aan huis bestaat ook uit adviezen voor mantelzorgers. Verder geef ik bewegingsprogramma’s aan longpatiënten (COPD) op de praktijk en hydrotherapie in het Marnixbad,en ben ik met ingang van 1 januari 2015 ook oedeemtherapeut. Ik ben voor mijn werk dus veel op pad. Grote kans dat u mij tegenkomt op mijn fietsje in die mooie, die fijne Jordaan."

BIG: 09046107904
AGB-code: 04118879

Tom Oldenburg (fysiotherapeut)

"Zo effectief mogelijk invulling geven aan de behoeften van de cliënt"

"Na het succesvol afronden van mijn stage bij De Gouden Reael ben ik doorgerold als fysiotherapeut op deze praktijk. Daarnaast ben ik ook werkzaam als sportfysiotherapeut van voetbalvereniging SDZ, waar ik het eerste elftal behandel op de trainingen en wedstrijden. Ik behandel lichamelijke klachten in de breedste zin van het woord. Daarbij kun je denken aan langlopende nekklachten, maar ook plotselinge knie- of schouderklachten behoren tot een categorie die ik graag behandel. Tijdens mijn studie Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik mijzelf ook ontwikkeld tot Personal Trainer. Door de kennis van zowel fysiotherapie als personal training te combineren, probeer ik een zo effectief mogelijke invulling te geven aan de behoeftes van de cliënt."

BIG: 29919283704
AGB-code: 04124665

Trineke de Jong (algemeen fysiotherapeut/praktijkondersteuner)

"Ik voel mij als een vis in het water bij De Gouden Reael"

Trineke is begonnen als stagiair en eind 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut. Vanaf 2016 zal Trineke naast de praktijkondersteuner die zij al is, ons team als algemeen fysiotherapeut gaan versterken. Zij heeft een sportieve inslag en is gek op hardlopen en buitenactiviteiten. Als interessegebied en specialisatie gaat zij zich specialiseren als bekkenbodemtherapeute. Een echte aanpakster met een frisse heldere blik.

BIG: 99920460204
AGB-code: 04849680

Gijs Ligtenberg (fysiotherapeut)

"Mensen begeleiden naar nieuwe doelen, daar ligt mijn passie"

"Ik ben sinds 2013 afgestudeerd fysiotherapeut. Naast fysiotherapie heb ik zelf altijd veel gesport en mensen daarin begeleid. Mijn sportachtergrond is begonnen in 2007 als wedstrijdroeier, dat heb ik gedaan tot en met 2013. Ik heb in deze periode meerdere nationale en internationale wedstrijden geroeid. Hierna heb ik de Masteropleiding Human Movement Sciences (specialisatie Sport Psychologie) aan de VU afgerond. De specialisatie van mijn master is iets wat ik graag nog verder wil ontwikkelen. Tijdens deze Master heb ik drie maanden stage gelopen bij de Athletic Department of Harvard University en heb daar met meer dan 43 Ivy League teams gewerkt op het gebied van coaching en training. Nu ligt mijn passie bij het begeleiden van mensen zodat zij ondanks pijn en beperking weer vrij kunnen bewegen en vandaaruit zelfs naar nieuwe doelen kunnen toewerken."

BIG: 49917266504
AGB-code: 04123605

Jesper Dros (fysiotherapeut)

"De autonomie van de patiënt zoveel mogelijk stimuleren"

"In mei 2017 heb ik mijn studie tot fysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Na mijn afstuderen ben ik eerst een half jaar op wereldreis gegaan. Vervolgens heb ik werkervaring opgedaan in Oostenrijk en in Amsterdam West voordat ik kwam werken bij De Gouden Reael. Vanuit mijn stages heb ik een brede ervaring die uiteenloopt van werken met sporters, mensen met een beroerte of neurologische klachten zoals een dwarslaesie, tot mensen die moeten revalideren na een beenamputatie. Ook heb ik veel orthopedische problematiek gezien. Mijn affiniteit ligt bij de orthopedie en bij knieproblematiek. Mijn visie is om mensen zo snel mogelijk handvatten te bieden om zelf zo adequaat mogelijk om te gaan met hun klacht, door ze inzicht en advies te geven. Op die manier wil ik de autonomie van de patiënt zoveel mogelijk stimuleren."

BIG: 29912964304
AGB-code: 04244609

Sonya Zwagerman (office manager)

"Plezier om dit dynamische team te kunnen ondersteunen en contact met cliënten"

"Sinds januari 2014 ben ik assistent office manager bij De Gouden Reael. Zinvol werk waar ik echt achter sta en dat ik goed kan combineren met mijn andere activiteiten. Elke dag komen mensen van uiteenlopende leeftijd en met allerhande klachten in onze medische gym trainen of zijn onder behandeling bij een therapeut. Die komen allemaal fysiek en administratief langs de balie en zo ziet iedere dag er weer anders uit. Beweging is een thema waar ik veel mee heb, zowel privé als in mijn werk. Ik woon in Haarlem en fiets zowel in de ochtend als na afloop van de dag de zon tegemoet."

Nico van der Breggen (runningtherapeut en psychosynthese therapeut)

"Mijn uitgangspunt is: mensen weer in beweging brengen"

"Bij De Gouden Reael heb ik jarenlang met veel plezier als fysiotherapeut gewerkt. Nu werk ik, dichtbij, op de Brouwersgracht als psychosynthese therapeut, ademtherapeut en runningtherapeut. Vanuit mijn brede achtergrond stel ik bij pijn, vermoeidheid en stressgerelateerde klachten zowel lichaam als geest centraal. Ik begeleid tevens mensen met burn-outklachten. Daarbij zowel je gedrags- en denkpatronen onder ogen zien als lichaamsgericht kijken wat je echt past om vooruit te komen. Mijn uitgangspunt is om mensen in beweging te krijgen en hen een groter gevoel van vrijheid te geven. Als runningtherapeut probeer ik mensen door middel van hardlopen zélf met hun gezondheid en geestelijke ontspanning aan de slag te laten gaan. Ik doe adem-analyses, rustmetingen en inspanningstesten om in maat en getal inzichtelijk te maken hoe jij met je energie en rust omgaat. Bij De Gouden Reael blijf ik graag nauw betrokken. Het is een fijne energie!"

Mariolein Boerrigter (ergotherapeut)

"Weer grip krijgen op je dagelijks leven"

"Als ergotherapeut ben ik al ruim 20 jaar werkzaam in een revalidatiecentrum te Wijk aan Zee. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (bijv. na een beroerte of ongeval). Ik begeleid hen om na een ziekenhuisopname of revalidatietraject hun belangrijkste dagelijkse activiteiten weer naar wens uit te voeren in hun eigen thuis- of werksituatie. Ik richt me hierbij voornamelijk op de gevolgen van de cognitieve beperkingen die vaak de grootste belemmering zijn voor het dagelijks leven, zoals veranderingen in o.a. de snelheid van het denken, het geheugen, de concentratie, en moeite met het oplossen van problemen, planning en taal. Mijn uitgangspunt is de cliënten met hersenletsel zo snel mogelijk weer in hun thuissituatie te kunnen laten functioneren en de training aldaar plaats te laten vinden, in samenwerking met de naastbetrokkenen en andere disciplines.”

Henriëtte Olland (Pilates-trainer)

"Jezelf op elk niveau ontwikkelen in een prettige en veilige omgeving"

"Zelf ben ik al heel lang een enthousiaste Pilates-beoefenaar en heb ondervonden dat het mijn lijf en geest veel goed doet. Mijn enthousiasme voor deze bewegingsvorm wil ik graag overbrengen op anderen. Na jarenlang last te hebben gehad van reumatische klachten weet ik als geen ander wat het is om te moeten leven met lichamelijke beperkingen. Door Pilates heb ik echter geleerd om juist te focussen op je lichamelijke mogelijkheden. Door de rustige, geconcentreerde manier van bewegen verklein je de kans op blessures en bouw je niet alleen kracht en flexibiliteit, maar ook lichaamsbewustzijn op. Het is voor mij belangrijk dat iedereen zich op elk niveau fysiek kan ontwikkelen in een prettige en veilige omgeving. Ik streef ernaar dat er in mijn lessen, hoewel in groepsverband gegeven, toch veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding."

Layla Foks-van Stek (haptotherapeut)

"Ik ben erg gelukkig de essentie gevonden te hebben waar het mij persoonlijk om gaat in het leven. "

In de 8 jaar dat ik bij de Gouden Reael als fysiotherapeut heb gewerkt, ben ik mij steeds verder gaan ontwikkelen naar waar mijn interesse echt ligt. En die ligt niet alleen bij de klacht waar iemand mee komt, ik ben vooral nieuwsgierig wie die persoon is. Wat maakt dat ik wil begrijpen hoe iemand met zijn/haar pijn en/of ongemak omgaat en wat dit voor invloed heeft op iemands leven. Vanuit deze afstemming kunnen we dan samen kijken waar ik ondersteuning kan bieden om iemand op weg te helpen. De haptonomie heeft mij laten ervaren dat als je affectief wordt benaderd als mens, in je totaliteit wordt gezien, gehoord en gevoeld wordt dit veiligheid biedt. Van hieruit kun je je op je eigen wijze verder ontwikkelen op zowel fysiek als op emotioneel vlak. Sinds 2011 ben ik mijn eigen praktijk voor Haptotherapie en Onthaasting gestart, verbonden aan de Gouden Reael. Ik ben erg gelukkig de essentie gevonden te hebben waar het mij persoonlijk om gaat in het leven. Dat ik dit als therapeut kan delen met mijn cliënten maakt dat ik geniet van dit boeiende vak.

Anne-Miek de Nijs (osteopaat)

Informatie volgt.

Maureen (diëtist)

Informatie volgt.

Aangepaste openingstijden

Op vrijdag 24 mei is de gym geopend van 07.00 uur tot 20.00 uur! Het pinksterweekend staat weer voor de deur, dat betekent …

Weekendhulp gezocht!

Gezocht: Weekendhulp! Wij zijn op zoek naar een gezellige weekendhulp die ons ± 3 dagen in de maand op zaterdag en/of zondag …

Openingstijden Goede Vrijdag & Pasen

Voor je het weet is het alweer tijd om paaseitjes te smikkelen. Handig om te weten wanneer je het eraf kan sporten…. …