Het team

Naam Functie
Niels Tammenga Fysiotherapeut en eigenaar
Guido Heidebrink Fysiotherapeut, psychosomatisch therapeut en bedrijfsleider
Peter van Asselt Fysiotherapeut, schouderspecialist, dry needling
Max Baatsen Fysiotherapeut, manueel therapeut
Tjangla Sun Fysiotherapeut, neurologische aandoeningen, lymfendrainage, oedeemtherapeut
Manus Polling Algemeen fysiotherapeut
Nico van der Breggen Psychosynthese therapeut en runningtherapeut
Mariolein Boerrigter Ergotherapeut
Anne-Miek de Nijs Osteopaat
Layla Foks van Stek Haptotherapeut

Niels Tammenga (fysiotherapeut en eigenaar)

"De veelzijdigheid van de praktijk weerspiegelt mijn visie op ons vak"

niels"Na afronding van mijn opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam in 1993 ben ik aan de slag gegaan in mijn vak, met een sterke voorkeur voor orthopedische patiënten. Voor mij is fysiotherapie de kunst van het vinden, behouden en uitbouwen van de balans tussen belasting en belastbaarheid in de brede zin van het woord. Door de jaren heen ben ik naast de reguliere behandelingen steeds meer het nut van goede oefentherapie gaan inzien. Vanuit dit perspectief heb ik De Gouden Reael opgericht. Het is een feest om te zien hoe deze visie succesvol werkt in onze veelzijdige praktijk. Ik heb mij gespecialiseerd in de knie- en enkelrevalidatie."

BIG: 09042491304
AGB-code: 04104667

Guido Heidebrink (fysiotherapeut en bedrijfsleider)

"Samenwerken naar een optimaal resultaat!"

nielsAl jaren werkzaam als fysiotherapeut en sinds januari 2013 werkzaam bij De Gouden Reael midden in de Jordaan, een bruisend stadsgebied met een grote diversiteit aan mensen. Als bedrijfsleider draag ik mede in samenwerking met alle collega's bij aan de zorg voor de praktijk nu, en in de toekomst! Wij blijven innoveren en onze kwaliteiten op diverse niveau's verbeteren om zo een belangrijke rol als praktijk te blijven spelen. De interesse en nieuwsgierigheid, in combinatie met de diversiteit van klachten en cliënten maken dit vak zo boeiend. Je bent nooit uitgeleerd, geen cliënt is hetzelde en elke dag is anders.
Het volgen van cursussen en bijscholing blijft dan ook een essentieel onderdeel van ons vak. Snel werd mij duidelijk dat de psychische en fysieke gezondheid nauw met elkaar zijn verbonden. Zeker in deze drukke stressvolle tijden! Ik ben mij toen gaan specialiseren in psychosomatische fysiotherapie en beschik inmiddels over ruime ervaring op dat gebied. Ik heb mijn specialisatie in 2009 succesvol afgerond.
Vanuit deze brede achtergrond stel ik een passend behandelplan op waarin de cliënt centraal staat binnen een open en prettige sfeer.
Mijn motto is: het glas is half vol in plaats van half leeg! Kortom positief en met ruimte voor humor.

BIG: 9049343304
AGB-code: 04105421

Peter van Asselt (fysiotherapeut)

"No-nonsense met een persoonlijke benadering"

"Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, getrouwd en heb twee dochters. Pas op mijn 40ste ben ik gaan studeren en ik heb mijn diploma gehaald in 2004. Eerder was ik onder meer professioneel duiker, horecaondernemer en huisman. Nu werk ik een aantal jaar bij De Gouden Reael. Dat heeft alles te maken met de filosofie: een no-nonsense praktijk waarbij de persoonlijke benadering het voornaamste uitgangspunt blijft. Mijn motto? Dat je iedereen zo moet kunnen helpen dat je overbodig wordt. Of het nu gaat om een verkeerde houding, ziekte, ouderdom of een sportblessure. Ik ben gespecialiseerd in schoudertherapie, Kinesio Taping en Dry Needling."

BIG: 89065301004
AGB-code: 04109053

Max Baatsen (fysiotherapeut en manueel therapeut)

"Maatwerk leveren met klacht- en/of sportspecifieke trainingsprogramma's"

"Ik ben sinds 2006 als fysiotherapeut werkzaam bij De Gouden Reael. Daarnaast heb ik veel ervaring als verzorger bij een Amsterdamse voetbalvereniging. Op dit moment ben ik algemeen fysiotherapeut en manueel therapeut. Daarbij gaat de aandacht vooral naar mensen met klachten in het bewegingsapparaat, de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Ik heb veel affiniteit met medische fitness en ben dan ook goed in het op maat maken van klacht- en/of sportspecifieke trainingsprogramma's."

BIG: 69065799704
AGB-code: 04109419

Tjangla Sun (fysiotherapeut, ook aan huis)

"Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, dat wil toch iedereen!"

"Ik ben geboren en getogen in hartje Amsterdam. Al jong ging ik in de thuiszorg werken. Na enkele jaren verpleegkunde te hebben gestudeerd, koos ik voor de studie fysiotherapie, die ik in 1996 afrondde. Binnen De Gouden Reael ben ik actief als algemeen fysiotherapeut. Daarnaast heb ik twee specialismen: de behandeling van kinderen en volwassenen met neurologische aandoeningen en fysiotherapeutische zorg aan huis. Voor dat laatste werk ik nauw samen met het Buurtzorg+ team Jordaan. De behandeling aan huis bestaat ook uit adviezen voor mantelzorgers. Verder geef ik bewegingsprogramma’s aan longpatiënten (COPD) op de praktijk en hydrotherapie in het Marnixbad,en ben ik met ingang van 1 januari 2015 ook oedeemtherapeut. Ik ben voor mijn werk dus veel op pad. Grote kans dat u mij tegenkomt op mijn fietsje in die mooie, die fijne Jordaan."

BIG: 09046107904
AGB-code: 04118879

Manus Polling (algemeen fysiotherapeut)

“Iedereen is een atleet, laat je ook zo behandelen”

“Als echte Amsterdammer ben ik van alle markten thuis. Het heeft dan ook even geduurd voordat ik mijn passie had gevonden. Na vele omzwervingen werd ik op relatief late leeftijd fysiotherapeut. Een vak waar ik nog lang niet op ben uitgekeken en me graag verder in ontwikkel. Naast mijn baan als fysiotherapeut bij De Gouden Reael en voetbalclub SDZ, volg ik ook de Master Manuele therapie aan de SOMT University en rond ik binnenkort mijn opleiding Performance Coaching af. Als voetballer en liefhebber van crossfit heb ik veel affiniteit met sport, maar ook met iedere niet-sportgerelateerde klacht, help ik je graag het probleem op te lossen en het actief bij de kern aan te pakken.”

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving” ― Albert Einstein

BIG: 29925749304
AGB-code: 04246259

Nico van der Breggen (ademtherapeut, runningtherapeut en psychosynthese therapeut)

"Mijn uitgangspunt is: mensen weer in beweging brengen"

"Bij De Gouden Reael heb ik jarenlang met veel plezier als fysiotherapeut gewerkt. Nu werk ik, dichtbij, op de Brouwersgracht, als ademtherapeut, runningtherapeut en psychosynthese therapeut. Vanuit mijn brede achtergrond stel ik bij pijn, vermoeidheid en stressgerelateerde klachten zowel lichaam als geest centraal. Ik begeleid tevens mensen met burn-outklachten met inzet van biofeedback. Daarbij leer je zowel je gedrags- en denkpatronen onder ogen te zien als lichaamsgericht te kijken wat je écht past om vooruit te komen. Mijn uitgangspunt is om mensen in beweging te krijgen en hen een groter gevoel van vrijheid te geven. Als runningtherapeut probeer ik mensen door middel van hardlopen zélf met hun gezondheid en geestelijke ontspanning aan de slag te laten gaan. Ik doe adem-analyses, rustmetingen en inspanningstesten om in maat en getal inzichtelijk te maken hoe jij met je energie en rust omgaat. Bij De Gouden Reael blijf ik graag nauw betrokken. Het is een fijne energie!"

Nico biedt via De Gouden Reael een nieuwe dienst aan: Biofeedback bij stress en burn-out. Lees hier verder.

Mariolein Boerrigter (ergotherapeut)

"Weer grip krijgen op je dagelijks leven"

"Als ergotherapeut ben ik al ruim 20 jaar werkzaam in een revalidatiecentrum te Wijk aan Zee. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (bijv. na een beroerte of ongeval). Ik begeleid hen om na een ziekenhuisopname of revalidatietraject hun belangrijkste dagelijkse activiteiten weer naar wens uit te voeren in hun eigen thuis- of werksituatie. Ik richt me hierbij voornamelijk op de gevolgen van de cognitieve beperkingen die vaak de grootste belemmering zijn voor het dagelijks leven, zoals veranderingen in o.a. de snelheid van het denken, het geheugen, de concentratie, en moeite met het oplossen van problemen, planning en taal. Mijn uitgangspunt is de cliënten met hersenletsel zo snel mogelijk weer in hun thuissituatie te kunnen laten functioneren en de training aldaar plaats te laten vinden, in samenwerking met de naastbetrokkenen en andere disciplines.”

Layla Foks-van Stek (haptotherapeut)

"Ik ben erg gelukkig de essentie gevonden te hebben waar het mij persoonlijk om gaat in het leven. "

In de 8 jaar dat ik bij de Gouden Reael als fysiotherapeut heb gewerkt, ben ik mij steeds verder gaan ontwikkelen naar waar mijn interesse echt ligt. En die ligt niet alleen bij de klacht waar iemand mee komt, ik ben vooral nieuwsgierig wie die persoon is. Wat maakt dat ik wil begrijpen hoe iemand met zijn/haar pijn en/of ongemak omgaat en wat dit voor invloed heeft op iemands leven. Vanuit deze afstemming kunnen we dan samen kijken waar ik ondersteuning kan bieden om iemand op weg te helpen. De haptonomie heeft mij laten ervaren dat als je affectief wordt benaderd als mens, in je totaliteit wordt gezien, gehoord en gevoeld wordt dit veiligheid biedt. Van hieruit kun je je op je eigen wijze verder ontwikkelen op zowel fysiek als op emotioneel vlak. Sinds 2011 ben ik mijn eigen praktijk voor Haptotherapie en Onthaasting gestart, verbonden aan de Gouden Reael. Ik ben erg gelukkig de essentie gevonden te hebben waar het mij persoonlijk om gaat in het leven. Dat ik dit als therapeut kan delen met mijn cliënten maakt dat ik geniet van dit boeiende vak.

Anne-Miek de Nijs (osteopaat)

Informatie volgt.

Anja Bos laat de gym weer stralen

De afgelopen weken zijn enkele toestellen in de gym opnieuw gestoffeerd door Anja Bos. We zijn er superblij mee: de gym is …

Cees Bantzinger (1914-1985)

Voor Cees Bantzinger was tekenen als ademhalen. Hij tekende altijd en overal. Zijn dochter Anne-Rose Mater-Bantzinger exposeert …

TopZorg Pluspraktijk: hoe zit dat?

Wist je dat De Gouden Reael een TopZorg Pluspraktijk is? Wij voldoen daarmee aan de hoogste eisen die verzekeraars stellen …